:

Kiszivárgott az Amazon-vezér kínos beszéde

Kiszivárgott az Amazon-vezér kínos beszéde

Az Amazon vezérigazgatója, Andy Jassy bizalmas körökben beszélt a vállalatot érintő legsúlyosabb problémákról. Csak arról nem, ami a munkavállalóit legjobban érdekli.

Belsős meetinget tartott az Amazon a húsvét utáni kedden.A vezetők a techóriást érintő legnagyobb problémákról beszéltek, de az kimaradt, ami a legjobban érdekelné a munkavállalókat: az alacsony fizetésekről nem esett szó, írja az Insider. Csalódottak voltak a megbeszélés alatt és után a munkavállalók – pedig Bezos behemótja megfogadta, hogy a „Föld legjobb munkaadója lesz.”A beszélgetésen szó volt még a New York-i raktár szakszervezetéről, a vállalat háborúra adott válaszáról, valamint a home office megtartásáról is.

A nagy szám: 350 ezer

Ennyire emelte a maximum elérhető alapfizetést az Amazon. De csak maximumról beszélünk, a nagyvállalat átlagkeresete, valamint a hatalmas logisztikai csarnokokban dolgozó emberek nagy részének fizetése ettől természetesen jóval eltér. A viszonylag alacsony fizetés, a stagnáló részvényárfolyam valamint a nem éppen a legjobb munkakörülmények hírében álló vállalati problémák miatt az Amazon az utóbbi években kiemelkedően magas fluktuációval számolt.

Egyes csapatok 35 százalékos felmondási arányt jelentetek, a cégtől tavaly pedig legalább ötven alelnök távozott.

Ennek megfékezésére növelte Bezos óriása februárban a fizetéseket. A mostani, kiszivárgott meetingen a munkavállalók szerint ezzel is kellett volna foglalkozni, de a beszélgetést vezető munkatársak úgy döntöttek, minden, a fizetéshez kapcsolódó kérdést szkippelnek.

Ez azért is érdekes, mert az úgynevezett „all-hands” meetingek megtartása előtt Andy Jassy-ék megnyitották a lehetőséget arra, hogy a munkavállalók kérdéseket tehessenek fel előzetesen. Így a vezetésnek bőven lett volna ideje felkészülni a feszült helyzet kezelésére.

Borítókép: Bryan Angelo // Unsplash

Itt az újabb nagy dilemma, már az inflációkövető állampapír sem elég jó?

The post Kiszivárgott az Amazon-vezér kínos beszéde first appeared on Forbes.hu.