:

Tomán Szabina: Így csinálj 24 órából 48-at

Tomán Szabina: Így csinálj 24 órából 48-at

Népszerű divatmodellként ismerhette meg az ország, holott már gyerekkorában is vegyesboltot akart vezetni. Aztán megalapította a Toman Dietet, a külföldön is terjeszkedő életmódprogram tulajdonosaként sikeres üzletemberré vált. Saját, egymilliárd forintos forgalmú cége mellett Tomán Szabina már másokéba is invesztál, angyalbefektetőként többnyire nők által indított vállalkozásokat karol fel. Váltásairól, az ezek során az időbeosztásról szerzett tapasztalatairól mesél az új Mesterakadémia Műhely videójában. Összegyűjtöttük a legütősebb gondolatait.

Határozd meg, mi áll életed fókuszában

„Néha le kell ülnöd és papírra kell vetned a prioritásaidat. Ezáltal jöttem rá, hogy milyen kaliberű dolgokat tudok felépíteni és most már minden döntésemet ennek rendelem alá.”

Tudni kell nemet mondani

„A magadban lévő rendrakás első lépése, hogy megtanulsz nemet mondani. Ugyanis egy »igen, de« verzió mind a két félnek rossz. Sokszor azt gondoljuk, hogy a nemmel korlátozzuk a lehetőségeinket, pedig nincs így. Egy bizonytalan igennel sokkal rosszabbat teszel.”

Fel kell ismerned, mit kell elengedned és mit kell megtartanod

„Az első lépés, hogy szembenézel a hiányosságaiddal. Ezeket kétféleképpen tudod orvosolni: vagy beülsz az egyetemre megtanulni, ami sok idő vagy kifizeted a szakembereket.”   

„Én azzal is megteremtem a saját határaimat, hogy a kollégáim 9 előtt és 5 után nem zavarhatnak. Nagy lélegzetvételű döntéseket nem hozok öt óra után.”

Tomán Szabina: Azt szeretném eladni a nevemmel, amit én is megeszek

Vedd körül magad minőségi emberekkel

„Mindenki, akivel körülveszed magad, meghatározza az életminőségedet is. Inkább leadok a számokból, bevételből, de nagyon fontos, hogy olyan emberek vegyenek körül, akik hatékonyan tudnak képviselni. Itt jön képbe a delegálás: számomra nemcsak annyit jelent, hogy átadom a feladatot, hanem magát a tudást és a folyamatot is megtanítom. Mindezt azért, hogy az a másik ember úgy végezze a munkáját, ahogyan én végeztem volna.”

Gondolkozz folyamatokban

„Kell a rendszer. Az életem minden területén hiszek a szervezésben. Ha minimalizálod az ad hoc helyzeteket, azzal időt nyersz. A kiszámíthatóság ad egy nagyon nagy magabiztosságot számomra. Azt javaslom, hogy adj magadnak 20 százalék mozgásteret a spontaneitásra és a többi 80 százalékot szervezd meg az életedben.”

A hibázásról

„A hibákat meg kell tanulni kezelni., különben óriási pofonok fognak érni az életben.”

A videosorozatokban többek között a kreatív energiák megtartásáról beszél Fluor Tomi, Kende-Hofherr Krisztina a belső szupererőnk megtalálásáról, Lubics Krisztina a kitartás fontosságáról mesél. Kéthetente új szereplők jelentkeznek gyors, tömör motivációs tartalmakkal a Mesterakadémia.hu-n.

DISCLAIMER: Ez a cikk saját ügyben született, a MesterAkadémia.hu és a Forbes tulajdonosai azonosak.

Borítókép: Tomán Szabina a Cápák közöttben Fotó: RTL Klub

The post Tomán Szabina: Így csinálj 24 órából 48-at first appeared on Forbes.hu.