:
Breaking News

Újabb pénzlopásra használt androidos alkalmazások buktak le

Újabb pénzlopásra használt androidos alkalmazások buktak le

Több olyan alkalmazás is bekerült az androidos telefonokon használt Play Aruház kínálatába, amelyek a gyanútlan felhasználók banki adataira, illetve pénzére pályáznak – írja a HVG. A lenti listában felsorolt applikációkat ugyan már törölték a szoftverboltból, de ezt megelőzően 50 ezer alkalommal telepítették őket, letöltve továbbra is veszélyt jelentenek, így azonnal törölni kell őket.

Az alkalmazások az Octo nevű kártevőt rejtik, ami képes átvenni az irányítást a gyanútlan felhasználó mobilja felett, továbbá rögzítheti, mi történik a kijelzőn, illetve a begépelt karaktereket is érzékeli – a szakértők szerint a vírus egyetlen célja, hogy akár felhasználói beavatkozása nélkül tudjon tranzakciókat indítani a banki alkalmazásokon keresztül.

Az érintett alkalmazások:

Pocket Screencaster Fast Cleaner 2021 Play Store Postbank Security Pocket Screencaster BAWAG PSK Security Play Store app install Birkás Péter további cikkei A magyarok 60 százaléka fordulna orvoshoz az okosórája adatai alapjánTöbb ezer műholddal biztosítana megfizethető netet az AmazonÚjabb Kinder terméket kell visszavonni szalmonella miatt

The post Újabb pénzlopásra használt androidos alkalmazások buktak le first appeared on 24.hu.