:
Breaking News

Ilyen magas rangú politikus még nem hátrált ki Putyin mögül a háború kezdete óta

Ilyen magas rangú politikus még nem hátrált ki Putyin mögül a háború kezdete óta
  • 24.hu
  • 23 Mar, 2022
  • Címkék: #

Lemondott Anatolij Csubajsz, Putyin nemzetközi szervezetekkel fenntartott kapcsolatokért felelős különmegbízottja, írja az MTI. A hírt a 66 éves politikus szóvivője is megerősítette szerdán.

Az RBK orosz gazdasági napilap úgy tudja, hogy Csubajsz a feleségével együtt elhagyja Oroszországot és Törökországba utazik, külföldi lapértesülések azt is tudni vélik, hogy nem is terveznek visszatérni az országba. Névtelenséget kérő források szerint a politikus lemondása az Ukrajna ellen indított háborúval állhat összefüggésben.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerint Csubajsz önszántából mondott le, Csubajsz ugyanakkor magánügyének nevezte, hogy tartósan el kívánja hagyni az országot.

Csubajsz a legmagasabb rangú orosz tisztségviselő, aki benyújtotta lemondását a február 24-én indult ukrajnai hadművelet nyomán.

A politikus szóvivője egyelőre nem tett további nyilatkozatot, ő maga pedig a Reuters megkeresésekor a telefont is azonnal kinyomta.

Csubajsz az 1990-es években Borisz Jelcin elnök alatt szolgált miniszterelnök-helyettesként, illetve az államfői kabinet vezetőjeként a gazdaság privatizációjában játszott döntő szerepet. Később egy liberális ellenzéki párt elnöke volt és a Rusznano állami technológiai céget vezette. 2020 decemberében került a különmegbízotti posztra.

The post Ilyen magas rangú politikus még nem hátrált ki Putyin mögül a háború kezdete óta first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés