:
Breaking News

Megszűnt a vasúti összekttetés Ukrajna és Fehéroroszország között

Megszűnt a vasúti összekttetés Ukrajna és Fehéroroszország között
  • 24.hu
  • 20 Mar, 2022
  • Címkék: #

Fehéroroszország bejelentette, hogy utolsó diplomatái is elhagyták Ukrajnát, írja az MTI. Ihar Szokol, Fehéroroszország eddigi kijevi nagykövete az állami televíziónak nyilatkozva a fehérorosz állampolgárokra nézve elviselhetetlen körülményekre panaszkodott. Egyebek mellett felidézte, hogy az ukrán hatóságok befagyasztották a bankszámlákat. Olekszandr Kamisin, az ukrán állami vasúttársaság igazgatója mindemellett arról számolt be, hogy fehérorosz dolgozók megszakították a vasúti összeköttetést a két ország között.

Az UNIAN ukrán hírügynökség szerint Kamisin megköszönte a fehérorosz kollégáknak a közelebbről meg nem határozott akciójukat, amellyel feltehetően megszakították az orosz csapatok ellátását ezeken a vonalakon keresztül.

Szvjatlana Cihanouszkaja külföldre menekült fehérorosz ellenzéki vezető egyik tanácsadója a Twitter-oldalán számolt be a történtekről.

Hősök! Fehérorosz vasutasok megszakították a vasúti összeköttetést Ukrajnával, hogy az orosz felszerelést szállító vonatok ne mehessenek Ukrajnába,

írta Franak Viacsorka. Hangsúlyozta, ez a vasutak eddigi legnagyobb háború elleni tiltakozó akciója.

Minszk szoros szövetségese Oroszországnak, amely február 24-én háborút indított Ukrajnában. Bár Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök ismételten hangsúlyozta, hogy Ukrajnában nem harcolnak fehérorosz katonák, az állam területét rendelkezésre bocsátotta az orosz csapatok felvonulásához.

The post Megszűnt a vasúti összekttetés Ukrajna és Fehéroroszország között first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés