:

Most már hivatalos, hogy nem történt szándékos csalás a Forma-1-es szezonzárón

Most már hivatalos, hogy nem történt szándékos csalás a Forma-1-es szezonzárón
  • 24.hu
  • 19 Mar, 2022
  • Címkék: #

Miközben a mezőny a szezonnyitó Bahreini Nagydíj időmérőjére készült, a Forma-1 kiadta az évadzáró abu-dzabi versenyről készült jelentését. Azon a futamon a versenyigazgatü, Michael Masi több vitatott döntést is hozott, amik végül ahhoz vezettek, hogy Max Verstappen a gumielőnyt kihasználva megelőzte Lewis Hamiltont és megnyerte a világbajnoki címet.

Kapcsolódó Bottas az új csapatával megelőzte Hamiltont a bahreini szabadedzésen Verstappen volt a leggyorsabb péntek délután Bahreinben.

A jelentés szerint nem történt szándékos csalás, Masit jó szándék vezérelte, ugyanakkor ?emberi hibát? követett el, amikor csak a két vb-esélyes közötti lekörözött versenyzőket engedte el.

A döntés azt is jelenti, hogy most már tényleg hivatalos Verstappen világbajnoki címe. A jelentésben nincs meglepetés, ráadásul a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a napokban már változtatott is azon a szabályon, amelynek értelmezését Masi szabadon kezelte, és amely végül a Red Bull holland versenyzőjének győzelméhez vezetett.

Kapcsolódó ?Szabics kinevezése szakmai, és több százmilliós veszteséget okozó hiba volt? ? mi van a Vidivel? A MOL Fehérvár FC elképesztő mélyrepülésbe kezdett, az OTP Bank Liga tavaszi rajtja óta még pontot sem szerzett, immár hét bajnoki vereség sorjázik a neve mellett. De mi történt a korábban bajnoki címről álmodó klubbal?

Már a jelentés publikálása előtt úgy volt vele egyébként a csapatok többsége, hogy tovább kell lépni abból a versenyből, még maga Toto Wolff is azt nyilatkozta: lapozzunk. Michael Masit leváltották a versenygazgatói posztról idő közben.

The post Most már hivatalos, hogy nem történt szándékos csalás a Forma-1-es szezonzárón first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés