:

Kuleba: Putyin fejében kevés hely van a diplomáciának

Kuleba: Putyin fejében kevés hely van a diplomáciának
  • 24.hu
  • 12 Mar, 2022
  • Címkék: #

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter egy amerikai politikai fórumon pesszimista hangot ütött meg a béketárgyalásokkal kapcsolatban. Elmondása szerint nem fűz sok reményt ahhoz, hogy diplomáciai útonrendezni tudják a konfliktust.

Putyin fejében kevés hely van a diplomáciának. Tárgyalunk, de Oroszország továbbra is olyan követeléseket támaszt, amik számunkra elfogadhatatlanok. Nem kötünk kompromisszumot Ukrajna egzisztenciális kérdéseiben

? mondta Kuleba a CNN tudósítása szerint.

Az ukrán külügy fejének aggodalma egybecseng azzal, amit a francia diplomácia közölt korábban. Mint ismert, Olaf Scholtz Emmanuel Macronnal együtt tárgyalt szombaton az orosz elnökkel, de a tapasztalatok szerint Putyin kevés hajlandóságot mutatott arra, hogy felhagyjon a háborúval. Az viszont, hogy továbbra is tárgyal a nyugati vezetőkkel, jelzi, hogy teljesen talán ő sem tett le arról, hogy a tárgyalóasztalnál zárják le a konfliktust.

Bárhogy is lesz, Kuleba komor képet vázolt a jövőre nézve az ukrán és az orosz nép kapcsolatát illetően, biztos benne, hogy Ukrajna generációkon át nem fog megbocsátani Oroszországnak.

The post Kuleba: Putyin fejében kevés hely van a diplomáciának first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés