:
Breaking News

Szerdai friss hírek, forgalom, időjárás – Reggeli pakk

Szerdai friss hírek, forgalom, időjárás – Reggeli pakk
  • 24.hu
  • 09 Mar, 2022
  • Címkék: #

2022. március 9., szerda

Friss hírek:

Orosz-ukrán háború

Az orosz külügyminisztérium is megerősítette, hogy Törökországban találkozhat Szergej Lavrov orosz és Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter. Az eddig Ukrajnából elmenekült kétmillió ember közül körülbelül 800 ezer gyerek. A Pentagon kedden elutasítani látszott Lengyelország javaslatát, hogy MiG-29-es típusú vadászrepülőgépeit az Egyesült Államok rendelkezésére bocsássa egy németországi bázison, válaszul Ukrajna vadászgépekre vonatkozó kérésére, mondván, hogy az ?nem járható?. A Coca-Cola közölte, hogy felfüggeszti üzleti tevékenységét az országban. A cég bejelentését követően nem sokkal a Pepsi is jelezte, hogy ugyanígy tesznek, tiltakozva Oroszország ukrajnai offenzívája ellen. Romlik a helyzet Csernobilban. Az egykori ukrán atomerőmű, Csernobil egyre inkább elszigetelődik a külvilágtól, mióta az orosz egységek elfoglalták, közölte kedden a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ). Az orosz erők moszkvai idő szerint szerda délelőtt 10 órától (közép-európai idő szerint 8 órától) készek humanitárius folyosókat biztosítani, hogy az emberek elhagyhassák Kijevet és négy másik várost. A WHO európai regionális vezetője szerint hatalmas humanitárius katasztrófa zajlik Ukrajnában.

További hírek

A bizonytalanságok miatt nem lesz könnyű az év, de a kormány azon dolgozik, hogy a legbiztonságosabb körülmények között folytatódjon az élet ? jelentette ki Varga Mihály. A kedd esti jegyzésekhez képest gyengült a forint a főbb devizákkal szemben szerda reggel a nemzetközi bankközi devizapiacon. Bő két milliárd forintot költenek a Groupama Arénára. Az országgyűlési választáson országos listát állító valamennyi párt ötperces bemutatkozási lehetőséget kap az M1 és a Kossuth Rádió reggeli műsorsávjában, írja a Közmédia Választási Iroda közleménye. Lewandowski 11 perc alatt triplázott, KO-győzelmet aratott a Bayern. Három kapufát szerzett, kikapott, de továbbjutott a Liverpool. Ezekre figyelj, ha elindulsz otthonról:

Budapest

Közúti információk:

Baleset történt a XVI., Veres Péter úton befelé a Thököly útnál, sávlezárásra kell készülni. Szakaszosan és időszakosan lezárják a buszsávot a Bajcsy-Zsilinszky úton az Andrássy út közelében, az Üllői úton pedig a Kálvin tér és a Nagyvárad tér között burkolatjavítás miatt. Nem működnek a jelzőlámpák a XV., Szerencs utcában a Bánkút utcánál. A XIV., Jerney utcában a Mogyoródi útnál lezárják a fél útpályát átépítés miatt.

BKK:

A 3-as, a 62-es és a 62A villamos az Örs vezér tere M+H és a Bosnyák tér között nem közlekedik, a kimaradt szakaszon pótló autóbuszok járnak. A 32-es és a 907-es autóbusz Szugló utca/Nagy Lajos király útja megállóját áthelyezték. Mai időjárás: Erősen felhős, borult idő lesz. 1 és 11 fok között változik a nappali hőmérséklet. Részletes időjárás-előrejelzés Névnapok: Franciska Fanni Deviza középárfolyam: EUR 388,08
USD 356,43
CHF 383,79
GBP 467,64
Ezt is érdemes elolvasni:

Radar alatti uniós pénzosztás: minden negyedik forintot maguknak adtak a bírálók

+1:

Évekig, évtizedekig nyögheti az orosz sport a szankciók következményeit

The post Szerdai friss hírek, forgalom, időjárás - Reggeli pakk first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés