:

A Pókembert nem szorongatta meg, de a mozikat letarolta a Batman

A Pókembert nem szorongatta meg, de a mozikat letarolta a Batman
  • 24.hu
  • 07 Mar, 2022
  • Címkék: #

Bár a Pókembert nem sikerült megelőznie, kiemelkedően jól nyitott az észak-amerikai mozikban a Batman: Matt Reeves filmje 128 millió dollárt hozott a nyitóhétvégéjén, ezzel 2022 eddigi legjövedelmezőbbje és a pandémia második legjobban indító filmje lett ? írja a Variety. 

Ezzel úgy tűnik, véget érhet a DC-átok, az utóbbi években ugyanis nem teljesítettek túl jól a filmjeik. Márpedig a Robert Pattinson által játszott denevérember a mozikasszáknál és a kritikusoknál is nagyot gurít, túlnyomórészt pozitív értékeléseket kapott. Ezzel együtt ez lett a második film a pandémia alatt, amely elérte a 100 millió dolláros bevételi határt, igaz, az első helyezettől, a rekorder Pókember: Nincs hazaúttól bőven elmarad ? a Marvel legújabb filmje decemberben 260 millióval igázta le a mozikat. A Warnernek szüksége is van arra, hogy jól teljesítsen a film, hiszen költségvetését 200 millió dollárra becsülik.

A Batman az Unchartedet szorította ezzel a második helyre, amely 11 milliót hozott múlt héten. Tom Holland videojáték-adaptációját egy meglepetés követ: Channing Tatum kutyás filmje, a Katonadolog múlt héten 6 millió dollárt hozott, így 40 milliónál tart, amely egy 15 milliós film esetében szép teljesítmény. A Pókember hihetetlen sikerét jól mutatja, hogy decemberi bemutatása óta kirobbanthatatlan a toplistáról, amelynek negyedik helyén áll, 4,4 millió dollárt szedett össze múlt héten, ezzel 786 milliót hozott eddig világszerte. A dobogót ötödik fokára a csúnyán leszerepelt Halál a Níluson fért fel 2,7 millió dollárral.

Kapcsolódó Az új Batman az eddigi legsötétebb sötét lovag Bár Robert Pattinsonról már jó pár éve illik nem az Alkonyatra asszociálni, talán ezzel az éjsötét, pokolból szabadult bosszúdenevérrel most már végképp elfeledteti a csillámvámpíros múltat. Batman kritika.

The post A Pókembert nem szorongatta meg, de a mozikat letarolta a Batman first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés