:

Zuhan a rubel, 20 százalékra emelték az orosz alapkamatot

Zuhan a rubel, 20 százalékra emelték az orosz alapkamatot
  • 24.hu
  • 28 Feb, 2022
  • Címkék: #

Az orosz rubel 30 százalékkal esett az amerikai dollárral szemben, miután az Európai Unió, az Egyesült Államok és szövetségeseik megállapodtak az Oroszországgal szembeni szankciókról. Ezek alapján több orosz bankot is kizárnak a nemzetközi pénzügyi tranzakciókhoz elengedhetetlen SWIFT rendszerből.

A BBC azt írja, vasárnap az orosz központi bank nyugalomra szólított fel, mivel attól tartanak, hogy a bankokat megrohanják az ügyfelek. Erre a sor is került, a Reuters fotója szerint például Szentpéterváron kígyózó sorok álltak az ATM automaták előtt.

Photo taken a few minutes ago in St. Petersburg, Russia shows people waiting in line at an ATM. bank run is starting. Just remember if your wealth was stored in #bitcoin you wouldn’t stand in line in the icy cold temperatures! – #bitcoin forever – Also: Putin’s days are numbered! pic.twitter.com/gqisW7aFBt

? Bitcoin Ninja (Not the real Satoshi) (@FollowBitcoin4) February 28, 2022

Hétfőn az Orosz Központi Bank úgy döntött, hogy 9,5 százalékról több mint a duplájára, 20 százalékra emeli a jegybanki alapkamatot, hogy fékezze az inflációt. Az intézkedéstől azt is várják, hogy megerősítse a nemzeti valutát, és a hitelek és betétek kamatai növekedését.

Azzal kapcsolatban ellentmondásos hírek jelentek meg, hogy a moszkvai tőzsdén elindul-e a kereskedés hétfőn, több időpont is megjelent a nyitást illetően. De ha meg is nyit a tőzsde, akkor is bizonyos piacokra korlátozzák a kereskedést. Ráadásul a CNN szerint a központi bank ?ideiglenes tilalmat? vezetett be a külföldi jogi személyek és magánszemélyek eladási megbízásaira, vagyis a külföldiek nem szabadulhatnak részvényeiktől, orosz befektetéseiktől.

The post Zuhan a rubel, 20 százalékra emelték az orosz alapkamatot first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés