:

Hétfőn lesz az orosz-ukrán tárgyalás

Hétfőn lesz az orosz-ukrán tárgyalás
  • 24.hu
  • 27 Feb, 2022
  • Címkék: #

Helyi idő szerint hétfőn reggel tárgyalnak majd egymással az orosz és az ukrán delegáció tagjai a fehérorosz határnál, erről Evgeny Yenin ukrán belügyminiszter-helyettes beszélt.

A hivatalos tájékoztatás szerint Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök hívta fel vasárnap délelőtt Volodimir Zelenszkijt, hogy előkészítsék a tárgyalásokat, amibe az ukrán elnök belement.

A helyszín valahol a Pripyat folyó közelében lesz, ami az ukrán-fehérorosz határ mentén húzódik.

Lukasenka állítólag biztosította az ukrán felet abban, hogy a repülőgépek, helikopterek és rakéták egészen addig a földön maradnak fehérorosz területen, amíg az ukrán delegáció a helyszínre ér, valamint a tárgyalás véget nem ér és a delegáció tagjai haza nem érkeznek.

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter közölte, Ukrajna területének egyetlen darabjáról sem fognak lemondani.

Emlékeztetett, Oroszország eleinte hallani sem akart tárgyalásokról, majd később előfeltételek mellett lettek volna csak hajlandóak belemenni abba. Végül előfeltételek nélkül találkoznak a felek, ami Kuleba szerint már győzelem.

A külügyminiszter optimista hangvételű nyilatkozatában azt mondta újságíróknak, biztos benne, hogy nyertesen fognak kijönni a tárgyalásokból.

Ez Putyin háborúja az ukrán néppel szemben. Elszántak vagyunk, hogy legyőzzük Oroszországot, ahogy legyőztük az előző szörnyeteget Európában 80 évvel ezelőtt

– fogalmazott.

Kuleba kitért arra is, hogy Vlagyimir Putyin a legmagasabb fokú készültségbe helyezte a nukleáris elrettentő erőket. Bár ez nem jelenti azt, hogy nukleáris fegyverek használatára készül, Kuleba szerint egy atomtámadás katasztrófa lenne Ukrajna számára, de ez sem törné meg őket.

The post Hétfőn lesz az orosz-ukrán tárgyalás first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés