:
Breaking News

Mariupol elfoglalására készülnek az orosz erők - Már több mint 800 ukrán katonai objektumot megsemmisítettek

Mariupol elfoglalására készülnek az orosz erők - Már több mint 800 ukrán katonai objektumot megsemmisítettek

Az Interfax orosz hírügynökség Igor Konasenkovnak, a védelmi minisztérium szóvivőjének szombati sajtótájékoztatója alapján azt jelentette, hogy a Moszkva által a napokban független államként elismert Donyecki és Luhanszki Népköztársaság erői 6-30 kilométer mélységben behatoltak Ukrajna területére. Az utóbbiak északnyugati irányban haladva elfoglalták a közeli Bahmutivka és Hrecsiskine településeket. A ?donyecki erők? ugyanakkor délnyugat felé haladva Pavlopilt és Piscseviket foglalták el ? mondta.

A szóvivő nem emelte ki, de ez az utóbbi művelet a dél-ukrajnai Mariupol nagyváros irányában való előretörést jelent. Az elfoglalt települések kevesebb mint 30 kilométerre fekszenek az oroszok számára stratégiai jelentőségű Mariupoltól.

A félmilliós azovi-tengeri kikötőváros ostromának előkészítésére irányult minden jel szerint Melitopol korábban bejelentett elfoglalása is (a szerk.).

Konasenkov megemlítette, hogy az orosz hadiflotta nyolc ukrán hadihajót semmisített meg egy különleges művelet keretében, részleteket azonban nem árult el.

Emellett összesített számadatokat közölt az Ukrajna szerte zajló orosz hadműveletek eddigi összesített eredményéről.

(Külföld)

Hirdetés

Cimkék

Keresés