:

Megvan az új Ole Einar Björndalen, Norvégia még soha nem szerepelt ilyen jól

Megvan az új Ole Einar Björndalen, Norvégia még soha nem szerepelt ilyen jól
  • 24.hu
  • 18 Feb, 2022
  • Címkék: #

A sílövő Johannes Thingnes Bö lett a pekingi téli olimpia legeredményesebb sportolója, miután pénteken megnyerte a férfiak 15 kilométeres tömegrajtos versenyét.

A norvég versenyző az első, fekvő lövészetnél egyet hibázott, de a 150 méteres büntetőkör ellenére a mezőny egyik legjobb sífutójaként könnyedén felzárkózott a tízfős élbolyra. A második sorozatnál nem hibázott, így tetemes előnyre tett szert és az is belefért, hogy az első álló lövészetnél egyszer, a másodiknál kétszer is célt tévesztett. Még így is 40 másodperces előnnyel ért célba elsőként.

Ez volt Bö negyedik aranyérme a pekingi olimpián, amivel megismételte honfitársa, a legendás Ole Einar Björndalen páratlan teljesítményét, aki a 2002-es, Salt Lake City-i játékokon szerzett négy aranyérmet.

Bö előzőleg a sprintversenyt nyerte meg, valamint a férfi és a vegyes váltó tagjaként is aranyérmet szerzett. Emellé még befért egy bronz is, amit a 20 kilométeres egyéni versenyben kapott.

Kapcsolódó Egy testvérpár két érmet is szerzett a téli olimpián Az első helyezés nem volt kérdés, de a tesója nagy hajrával húzta be a bronzot.

Norvégia a 15. aranyérmét nyerte a kínai fővárosban, így minden idők legjobb téli olimpiai szereplését érte el, mert ennyi győzelmet egy ország sem aratott egyetlen téli játékokon sem.

The post Megvan az új Ole Einar Björndalen, Norvégia még soha nem szerepelt ilyen jól first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés