:

Újra módosult a fizetős utakról szóló rendelet

Újra módosult a fizetős utakról szóló rendelet
  • 24.hu
  • 18 Feb, 2022
  • Címkék: #

Az innovációért és technológiáért felelős miniszter ? Varga Mihály pénzügyminiszterrel egyetértésben ? módosította saját korábbi rendeletét az útdíj ?megfizetése ellenében használható autópályákról, autóutakról, főutakról?.

Palkovics László döntése értelmében

mégis díjmentessé válik az M4-es autóút Jász-Nagykun-Szolnok megyei és az M76-os autóút Zala megyei szakasza.

A Magyar Közlönyben megjelentek alapján, az aki a korábbi rendelet miatt már megvette a Jász-Nagykun-Szolnok Megyére érvényes e-matricát, az a pénzét év végéig visszakapja, ha kéri, vagy egyedi megállapodás alapján elszámol vele a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt., a cég nem számíthat fel ezért ügyintézési díjat.

A cég honlapján azt írta, hogy az e-matrica rendszerben díjmentessé válik:

az M4-es autóút Abony-észak és Törökszentmiklós-nyugat közötti szakasza, az M76-os autóút Balatonszentgyörgy/Balatonberény és Keszthely-Fenékpuszta közötti szakasza.

A rendeletben foglaltak alapján

a Jász-Nagykun-Szolnok megyei e-matrica termék megszűnik, ezzel együtt a jogszabálynak megfelelően a korábban megvásárolt Jász-Nagykun-Szolnok megyei úthasználati jogosultságok ? az ellenőrző szelvény birtokában ? visszaválthatók, és azok ára visszaigényelhető.

Az ügyintézés történhet személyesen a társaság ügyfélszolgálati irodáiban, írásban az ugyfel@nemzetiutdij.hu e-mail címen, esetleg a 1380 Budapest, Pf.: 1170 levelezési címen.

A visszaváltással kapcsolatban bővebb tájékoztatás a nemzetiutdij.hu oldalon az ?E-matrica információ és vásárlás? menüpontban a Gyakran Ismételt kérdések között található.

A rendelet február 18-tól, péntektől már hatályba is lépett.

The post Újra módosult a fizetős utakról szóló rendelet first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés