:

Az olimpia drámája: Shiffrin megint kiesett

Az olimpia drámája: Shiffrin megint kiesett
  • 24.hu
  • 17 Feb, 2022
  • Címkék: #

A svájci Michelle Gisin címét megvédve megnyerte csütörtökön az alpesi sízők női kombinációs versenyét a pekingi olimpián.

A műlesikláskor felhős idő várta a versenyzőket, akik a lesiklás végeredményének megfelelő sorrendben vágtak neki a leglassabb számnak. Elsőként Christine Scheyer jött le a lejtőn, ám az inkább gyors számokban erős osztrák menetén látszott, hogy azzal nem fog tudni dobogóra állni.

Az első, végső győzelemre is esélyes versenyző, az amerikai Mikaela Shiffrin ötödikként jött, ám ugyanúgy járt, mint műlesiklásban: az edzője által tűzött pályán még az első szektorban hibázott és kiesett, így óriási meglepetésre egyéni érem nélkül tér haza Pekingből.

A 26 éves sztár ? aki az olimpián korábban műlesiklásban és óriás-műlesiklásban is kiesett, szuperóriás-műlesiklásban 9, lesiklásban pedig 18. lett ? tervei szerint rajthoz áll a csapatversenyben is.

 

A nyolcaddikként érkező, elsősorban ugyancsak a gyors számokban erős olasz Federica Brignone magához képest jó szlalomot produkált, ez pedig bronzérmet ért számára, írja tudósításában az MTI.

Kapcsolódó Brutális katonai kiképzés után jutott fel a csúcsra a magyar származású svéd klasszis Faházban lakik, havi 147 órát edz, előfordult, hogy a saját vizeletével melegítette fel az elfagyott kezét ? Nils van der Poelnél kevés elkötelezettebb sportolót ismerünk.

Nem sokkal később a műlesiklásban Pekingben bronzérmes svájci Wendy Holdener állt az élre, de mivel honfitársa, az utána csúszó, címvédő Michelle Gisin fantasztikus menetet produkált, Phjongcshanghoz hasonlóan ezúttal is övé lett az aranyérem.

Az eredetileg is csak 26 fős mezőnyből mindössze 15-en tudták teljesíteni mindkét futamot.

Női kombináció

1. Michelle Gisin (Svájc) 2:25.67 p (lesiklás: 1:33.42 p/műlesiklás: 52.25 mp)
2. Wendy Holdener (Svájc) 2:26.72 (1:33.41/53.31)
3. Federica Brignone (Olaszország) 2:27.52 (1:33.11/54.41)

The post Az olimpia drámája: Shiffrin megint kiesett first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés