:

Kiakadtak a snowboardosok az olimpiai bírók miatt

Kiakadtak a snowboardosok az olimpiai bírók miatt
  • 24.hu
  • 15 Feb, 2022
  • Címkék: #

Sorban akadnak ki a pekingi olimpia hódeszkásai a bírók pontozásán, írja a Guardian.

A téli olimpián félcsőben, slopestyle-ban és big airben is deszkára álltak a versenyzők, de újra és újra azt tapasztalták, hogy a pontozás nincs egyensúlyban a látottakkal. Az összkép már annyira zavaró, hogy a szurkolói felháborodás mellett már maguk az olimpikonok is felszólaltak.

Ez szívbemarkoló. Nem tehetsz semmit, miután a pontszám megjelenik, de mégis az életet befolyásoló pillanatról van szó

? mondta Red Gerard, aki arról lett híres, hogy a 2018-as játékokon elaludt és úgy nyert aranyérmet, hogy majdnem lemaradt a versenyről.

A legszélsőségesebb példa Max Parroté volt, aki slopestyle-ban a térdét fogta meg a deszkája helyett, mégis jó pontszámot kapott. A verseny után ő is elismerte a hibát, a bírók pedig élete pedig már nem kellemes a buborékban, mert a snowboardosok kifütyülik őket.

Kapcsolódó Kifütyülték a bírókat a snowboardosok, mert nem vettek észre egy alapvető hibát a téli olimpián Már az étteremben is kapják a megjegyzéseket.

Szintén nagy felháborodást keltett Ajumu Hirano félcsőben bemutatott szenzációs mutatványainak alulpontozása, pedig a japán versenyző az első, aki tripla corkot ugrott az olimpián. Más kérdés, hogy Hirano így is aranyérmes lett végül.

?Amíg nem érdekli a szövetséget, hogy rendes felvételek legyenek a helyszínen, hogy a bírók is visszanézzék az ugrásokat, amíg nincs rendes képzése a bíróknak, addig árral szemben fogunk úszni. Nincs saját ligánk, a szövetséget nem érdeklik a hódeszkások, sem ez a sportág”

? bosszankodott egy másik versenyző, a slopstyle bronzérmese, Mark McMorris.

A kanadai snowboardosok azt is megjegyezték, hogy a bírók nem profik, ez szinte a hobbijuk és alig keresnek vele valamit. Ilyen körülmények között nem várható el sokkal több tőlük.

The post Kiakadtak a snowboardosok az olimpiai bírók miatt first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés