:

Novemberben brutális sérülést szenvedett, Pekingben érmet nyert

Novemberben brutális sérülést szenvedett, Pekingben érmet nyert
  • 24.hu
  • 10 Feb, 2022
  • Címkék: #

Az egyszeres világ- és nyolcszoros Európa-bajnok sportoló sírva ünnepelt, nem véletlenül: 2021 novemberében súlyos sérülést szenvedett, eltört a lába és elszakadtak a szalagjai.

Kapcsolódó Mintha egy atomerőmű udvarán lenne az olimpia legfurább helyszíne Műhő, óriásrámpa, hűtőtornyok - ez Sougang.

De nem adta fel az álmát, közölte orvosaival, csupán egy hónapot tud a rehabilitációra szánni, különben nem indulhat az olimpián. Kicsit több időbe telt a visszatérés, minden edzés óriási kockázatot rejtett magában.

Mankóval mozgott, nem vette le a rögzítésül és védelemként szolgáló ortézist a lábáról, inkább makacsul készült az olimpiára.

Kapcsolódó A magyaroknak nem kellett, így Izraelnek írt történelmet Szőllős Barnabás szenzációs versenyzéssel a hatodik lett kombinációban az olimpián.

A formájára nem lehetett panasz, január 9-én, a lettországi Siguldában már egy arany- és egy bronzérmet szerzett a világkupában.

Mindenkinek négyévente van olimpia, nekem csak nyolcévente!

? nyilatkozta, utalva arra, hogy 2014-ben, Szocsiban még szerepelt (és a csapattal ezüstérmet nyert), de aztán a doppingbotrány miatt nem kapott meghívást a pjongcshangi játékokra. Azt mondta, megpróbálták elvenni az ezüstjét is, ám a bíróságon sikerrel vívta meg a harcot.

A pekingi bronza 42 év után az első érem, amit orosz női szánkózó egyénben nyert az olimpián.

The post Novemberben brutális sérülést szenvedett, Pekingben érmet nyert first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés