:

Több mint ezer tonna védelmi fegyvert kapott külföldről Ukrajna

Több mint ezer tonna védelmi fegyvert kapott külföldről Ukrajna
  • 24.hu
  • 07 Feb, 2022
  • Címkék: #

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter hétfői online tájékoztatón beszélt arról, hogy a hazája eddig már több mint ezer tonna védelmi fegyvert és katonai felszerelést kapott külföldi partnereitől. Ezek értéke együttesen meghaladja a másfél milliárd dollárt.

Az MTI kijevi tudósítója azt írja, a külügyminiszter szerint az ukrán diplomácia az utóbbi három hónapban erőteljesen megnövelte válságellenes tevékenységét.

Folyamatos kapcsolatban állunk partnereinkkel, és továbbra is dolgozunk az Ukrajnát támogató nemzetközi koalíció megszilárdításán

? fogalmazott a miniszter a tudósítás szerint. A tárcavezető egyúttal úgy vélte, a rekordmértékű támogatás nagy politikai jelentőséggel bír, mivel erősíti Ukrajna tárgyalási pozícióját.

A külügyminiszter arról is beszélt, hogy bár a mostani nagyon nehéz és felelősségteljes időszak, Ukrajna ?hideg fejjel és meleg szívvel? áll ehhez a helyzethez. Közölte ugyanakkor azt is, hogy Kijev nem tesz olyan engedményeket, amelyek elfogadhatatlanok lennének az ország számára.

The post Több mint ezer tonna védelmi fegyvert kapott külföldről Ukrajna first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés