:

Bebizonyítaná az olimpián, hogy országa nem csupán a katasztrófákról híres

Bebizonyítaná az olimpián, hogy országa nem csupán a katasztrófákról híres
  • 24.hu
  • 04 Feb, 2022
  • Címkék: #

Korábban még sohasem fordult elő, hogy téli olimpián haiti síző induljon, Pekingben a 19 éves Richardson Viano lesz az első, aki hazáját képviselheti.

Kapcsolódó Liu Shaolin Sándor: Nagyképűségnek tűnhet, pedig csak őszinte vagyok Liu Shaolin Sándor nem érzi tehernek, hogy címvédőként érkezik a magyar váltó a pekingi téli olimpiára, még motiválja is, hogy megmutassa: nem lehet legyőzni. Elfogadja, ha valaki szerint nagyképű, bár szerinte inkább csak őszinte.

A sportoló másfél évig élt egy árvaházban élt Haitin, mielőtt 2005 decemberében örökbe fogadta egy francia-olasz házaspár, Silvia Grosso-Viano és Andrea Viano. A Francia Alpokban tanult meg síelni, és bár egyértelműen tehetségnek tartották, néhány évvel ezelőtt majdnem abbahagyta a pályafutását.

Úgy érezte, esélytelen, hogy egy nap francia színekben komoly világversenyen szerepeljen.

2019-ben aztán váratlan lehetőség adódott, Jean-Pierre Roy, a Haiti Síszövetség elnöke megszerezte Viano telefonszámát, és felhívta, hogy megkérdezze tőle, szeretné-e képviselni a szülőföldjét.

Kapcsolódó ?Hirtelen megláttam egy kék törpöt? ? edzésen szenvedett balesetet a norvégok világsztárja Egy 23 éves olasz lány került Tarjei Bö útjába, akit el is ütött.

A sportoló eleinte tréfára gyanakodott, azt hitte, hogy az egyik barátja viccelődött vele, de amikor rákeresett Roy nevére az interneten, tényleg meglepődött. Korábban nem is sejtette, hogy létezik síszövetség Haitin, így viszont némi gondolkodási idő után visszahívta az elnököt.

A 2021-es világbajnokságon már haiti színekben versenyezve lett 35. óriás-műlesiklásban.

Számomra egy álmom, hogy itt lehetek, és először képviselhetem Haitit a téli olimpián. Remélem, bebizonyíthatom, hogy országunk nem csupán a földrengésekről és más katasztrófákról híres

? mondta.

Az óriás-műlesikló versenyekre magyar idő szerint péntek hajnalban kerül sor: az első futamot 2.15-kor, a másodikat 5.45-től rendezik.

The post Bebizonyítaná az olimpián, hogy országa nem csupán a katasztrófákról híres first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés