:

További 2000 amerikai katona érkezik Európába

További 2000 amerikai katona érkezik Európába
  • 24.hu
  • 03 Feb, 2022
  • Címkék: #

Joe Biden amerikai elnök hivatalos jóváhagyása után szerdán eldőlt, hogy újabb amerikai csapatok érkeznek Európába ? írja az Euronews.

Az amerikai védelmi minisztérium szerint az Egyesült Államok jelentős hadereje az agresszió megelőzése és a stabilitás fenntartása végett van jelen a kontinensen: Lengyelországban már most is 4000 amerikai katona állomásozik.

A jelenleg Európában tartózkodó haderő mellé az amerikaiak további 2000 katonát küldenek Lengyelországba és Németországba, és 1000-et Németországból Romániába vezényelnek át.John Kirby, az amerikai védelmi minisztérium szóvivője szerdán elárulta, hogy a csapatok a következő napokban foglalják el új pozíciójukat. Azt is elárulta, hogy a jelenlegi katonai erő-átcsoportosítás független a Pentagon múlt heti döntésétől. Akkor 8500 katonát helyeztek fokozott készültségbe az Egyesült Államokban arra az esetre, ha a NATO Reagáló Erejének sürgős támogatásra volna szüksége.

Oroszország a múlt hónapban több mint százezer, nehézfegyverzettel ellátott katonát sorakoztatott fel az ukrán határnál, azonban Moszkva tagadja, hogy támadást tervezne.

Az amerikaiak komolynak érzik a veszélyt: Biden arról beszélt, hogy szerinte februárban az oroszok betörnek Ukrajnába, ezért még a múlt héten hazaküldték Ukrajnából az amerikai diplomaták családtagjait és az ott dolgozó amerikai állampolgárokat is megkérték, hogy hagyják el az országot.

The post További 2000 amerikai katona érkezik Európába first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés