:

Megváltoztatták a Harcosok klubja befejezését Kínában

Megváltoztatták a Harcosok klubja befejezését Kínában
  • 24.hu
  • 25 Jan, 2022
  • Címkék: #

Megváltoztatták David Fincher 1999-es filmje, a Harcosok klubja befejezését Kínában, ami felháborodást váltott ki a rajongók körében. A hétvégén derült ki, hogy a Brad Pitt és Edward Norton főszereplésével készült film a Tencent Video streaming platformon újonnan elérhető változata átalakítja az anarchista, antikapitalista üzenetet, amely a filmet világsikerré tette.

Az eredeti film zárójelenetében Norton karaktere, a Narrátor megöli képzeletbeli alteregóját, Tyler Durdent ? akit Pitt alakít ?, majd végignézi, ahogy több épület felrobban, ami azt sugallja, hogy a terve a modern civilizáció lerombolására már folyamatban van.

A Kínában játszódó új változat egészen másképp néz ki: a Narrátor továbbra is megöli Durdent, de a felrobbanó épületjelenetet egy fekete képernyő és egy felirat váltja fel:

A rendőrség gyorsan rájött az egész tervre, és letartóztatta az összes bűnözőt, sikeresen megakadályozva a bomba felrobbanását.

Ezután hozzáteszi, hogy Tylert ? aki a Narrátor képzeletének szüleménye ? pszichológiai kezelésre egy ?elmegyógyintézetbe? küldték, ahonnan később elbocsátották.

FIGHT CLUB?s ending for the Chinese release (on Tencent Video) was changed to this and now I?m waiting for someone to fanfic a sequel based on this censored ending. pic.twitter.com/zYB0bY3Dlp

? Courtney Howard @ #Sundance (@Lulamaybelle) January 24, 2022

Az új befejezés, amelyben az állam győzedelmeskedik, sok kínai nézőben ? akik közül sokan a film hamisítatlan változatának kalózverzióit látták ? felháborodást váltott ki, de nem világos, hogy a kormányzati cenzorok rendelték-e el az alternatív befejezést, vagy az eredeti film producerei végezték el a változtatásokat. A Tencent nem kommentálta az ügyet.

A hollywoodi stúdiók gyakran adnak ki alternatív verziókat, abban a reményben, hogy a pekingi cenzúra akadályait leküzdve hozzáférhetnek a kínai fogyasztók millióihoz. 2019-ben a Bohém rapszódia című film több olyan jelenetét, amely az ikonikus zenész, Freddie Mercury homoszexualitására utal ? ami életrajzának kulcsfontosságú része ?, törölték a film kínai kiadásából.

Hszi Csin-ping elnök alatt a kínai hatóságok arra törekedtek, hogy megtisztítsák a társadalmat az egészségtelennek tartott elemektől, beleértve a filmekben, televízióban és videojátékokban szereplő jeleneteket, emlékeztet a Guardian.

The post Megváltoztatták a Harcosok klubja befejezését Kínában first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés