:
Breaking News

Méteres hótakaró alatt találtak meg egy augusztusban eltűnt kutyát

Méteres hótakaró alatt találtak meg egy augusztusban eltűnt kutyát
  • 24.hu
  • 13 Jan, 2022
  • Címkék: #

Egy augusztus óta eltűnt kutyát méteres hóréteg alá temetve találtak meg, de még életben volt, és végül a gazdájával is sikerült újra összehozni.

Russ, a 3 éves pitbullkeverék négy hónappal a havas mentés előtt tűnt el, amikor a Caldor tűzvész végigsöpört a kaliforniai Tahoe-tó környékén. Gazdáját ? aki egy lakhelyétől általában távol dolgozó ápoló ? a tűzvész idején evakuálásták, így akkor nem tudta megkeresni eltűnt kutyáját.

Nagyon fázott, rémült és fáradt volt, és nehéz volt vele lejönni a hegyoldalon, ahol két méteres hó esett

? mesélte Wendy Jones, a Tahoe PAWS és a TLC 4 Furry Friends ügyvezető igazgatója a People magazin online kiadásának a december 16-i merész mentésről.

Decemberben egy síelő arról számolt be, hogy Russt a havas Sierra Nevada hegyekben látta. A Washington Post szerint, miután Russ rámordult a síelőre, a férfi készített néhány fotót, és közzétette őket a Facebookon, leírva a csapdába esett kutyával való találkozását.

Ez a bejegyzés felkeltette Jones figyelmét, aki a kaliforniai South Lake Tahoe-ban él. Bár éppen egy másik mentőakció közepén volt, mégis felkereste társait, Leona Allent és Elsa Gaule-t, hogy segítsenek neki megmenteni Russt a fagypont alatti hidegben.

Tudtuk, hogy az idő a legfontosabb, mert a kutya egész nap kint volt a hóban. És tudtuk, milyen hideg van. Szóval elég intenzív volt, elég érzelmes, sok adrenalinnal

? emlékezett vissza Jones a Postnak.

A két nőből álló csapat Hócipőkkel, szánnal és kutyamentő eszközökkel felfegyverkezve felment a hegyre, hogy megmentsék a kutyakölyköt, akivel még sosem találkoztak.

Allen pedig egy helyi tévének így írta le, ami ezután következett:

?Követtem a nyomokat, és hirtelen megláttam ezt a sötét alakot a fa alatt, és arra gondoltam, hogy ez nem jó, nem mozog, majd arra gondoltam, hogy nagyon ideges lehet ő és én is nagyon ideges leszek. Aztán kinyitotta a szemét, és biztosra veszem, hogy sikítottam. Egészen biztos vagyok benne, hogy Elsa hallott engem a hegyről lefelé.?

A sokk élménye után összebarátkoztak, és Russt le is vitték a hegyről egy szánkón, egyikőjük ölében. Ez gyakorlatilag egy többórás túrát jelentett a sötétben.

Russ az állatmentők Facebook-bejegyzése szerint először az El Dorado megyei állatvédőknél kötött ki, majd az eltűnése augusztusi bejelentésének, és a bőre alatt található mikrochipnek hála visszakerült a kaliforniai Riverside megyében élő gazdájához.

Jones elmondása alapján pedig a gazdi és Russ is nagyon örültek a váratlan viszontlátásnak, ami egyben karácsonyi ajándék is volt, hiszen karácsony napján történt meg.

The post Méteres hótakaró alatt találtak meg egy augusztusban eltűnt kutyát first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés