:

A fagyhaláltól mentettek meg egy tigriskölyköt

A fagyhaláltól mentettek meg egy tigriskölyköt
  • 24.hu
  • 13 Jan, 2022
  • Címkék: #

Négy-öt hónapos szibériai tigrist mentettek meg a fagyhaláltól Oroszország távol-keleti részén, a Tengermelléki határterületen – írja az MTI. Az orosz állatvédők szerdán közölték, hogy küzdenek a kis nőstény életéért.

A lesoványodott tigrist tavaly év végén találta meg egy helyi halász egy folyóparton, az állat számos fagysérülést szenvedett.

A halász értesítette az állatvédőket, akik egy, a szibériai tigrisek mentésére specializálódott központba vitték a példányt.

Oleg Kabalik / Amur Tiger Center / AFP

?Külső vizsgálatok alapján erősen kimerült volt, a farka vége elfagyott, alsó állkapcsa elüszkösödött egy sérülés nyomán” – mondta Szergej Aramiljev, a központ vezetője. A nagyjából 20 kilogrammos, vagyis a hasonló korú tigrisek átlagos tömegének felét nyomó állat intenzív rehabilitáció eredményeként mostanra tíz kilogrammot hízott, elfagyott farokvégét levágták.

A múlt héten két és fél órás műtétnek vetették alá, egészséges szövetet ültettek az állkapcsába. A beavatkozás sikeres volt, de azt nem tudják még, hogy a tigrist vissza lehet-e valaha engedni a vadonba.

A szibériai tirgirs Kínában és Oroszországban él, az állat a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) vörös listáján veszélyeztetettként szerepel. Pjotr Joszipov, a Természetvédelmi Világalap (WWF) oroszországi vezetője szerint Oroszországban körülbelül 600 egyed él.

The post A fagyhaláltól mentettek meg egy tigriskölyköt first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés