:
Breaking News

Megoldódhatnak a budaörsi szemétügyek, az FKF területe lesz a város

Megoldódhatnak a budaörsi szemétügyek, az FKF területe lesz a város
  • 24.hu
  • 04 Jan, 2022
  • Címkék: #

Egy problémás szemétügyi együttműködés végére került pont Budaörsön, ami levált az érdi szolgáltatóról, és a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. (BKM) keretein belül működő FKF Hulladékgazdálkodási Divízióval végezteti 2022-től a szemétszállítást ? jelentette be az FKF utódja egy keddi közleményben.

Számszerűen ez azt jelenti, hogy a 31 ezer fős város tízezer háztartásának és 500 gazdálkodó szervezetének kukáit is fővárosi gépek viszik majd el. ?A BKM divíziója a feladatot kizárólag saját dolgozóival és saját infrastruktúrával látja el, így nincs szükség további alvállalkozók bevonására? ? tették hozzá.

Az FKF-nek az utóbbi években ez a legnagyobb szolgáltatásiterület-növekedése. Azt írják, ez a lépés fontos a hulladékgazdálkodásban 2023 derekától esedékes országos koncessziós rendszerre történő átállás szempontjából is. Wittinghoff Tamás budaörsi polgármester (akiről pont ezen a napon jött a hír, hogy az ellenzéki miniszterelnök-jelölt, Márki-Zay Péter mellett önkormányzati témákban kommunikál majd) így fogalmazott:

A jogszabályi keretek sajnos évek óta nem teszik lehetővé, hogy Budaörs saját maga gondoskodjon a hulladékának elszállításáról. Az évek során viszont számtalan jogos panasz érkezett, mert visszaesett a szolgáltatás színvonala. Megoldást kellett keresnünk. 2022. január elsejétől a BKM FKF Hulladékgazdálkodási Divízióját bíztuk meg a feladat ellátásával. Azt várjuk a váltástól, hogy ezzel a nagy tapasztalattal rendelkező céggel, ? amelynek komoly, specializált gépparkja van és saját energetikai hulladékhasznosító művel, valamint hulladéklerakóval is rendelkezik a városunk közelében ?, végre közmegelégedéssel valósul meg Budaörs számára ez a nagyon fontos közszolgáltatás.

Az FKF arra kéri a budaörsieket, megértéssel kezeljék az átállás folyamatát, egy honlapot is létrehoztak a tájékoztatásra.

The post Megoldódhatnak a budaörsi szemétügyek, az FKF területe lesz a város first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés