:

?Senkinek nincs joga megmondani, mit csináljak? ? lemondta az Eb-t a klasszis beállós

?Senkinek nincs joga megmondani, mit csináljak? ? lemondta az Eb-t a klasszis beállós
  • 24.hu
  • 22 Dec, 2021
  • Címkék: #

?Természetesen nem lelkesedem a lemondásokért, de ilyen körülmények között ez a lehető legjobb keret. A helyzet olyan, amilyen, megpróbáljuk a legjobbat kihozni belőle. Most legalább a játékosaink hírnevet szerezhetnek maguknak? ? mondta Alfred Gislason szövetségi kapitány.

Kapcsolódó ?Ez hazugság!? ? hülyét csinált magából az elnök, bosszúsak a kézisztárok Hasszan Musztafa tiszteletlen volt a franciákkal szemben, és még csak bocsánatot sem kért.

A keretben öt olyan játékos (Andreas Wolff, Julius Kühn, Kai Häfner, Simon Ernst, Jannik Kohlbacher) maradt, aki öt éve Eb-t nyert.

Ugyanakkor Steffen Weinhold, Johannes Bitter és Uwe Gensheimer visszavonult a válogatottságtól az olimpia után, Paul Drux térdproblémákkal bajlódik, Juri Knorr nem hajlandó felvenni a védőoltást, míg Fabian Wiede és Patrick Groetzki családi okok miatt marad ki, Hendrik Pekeler pedig jelezte, ideiglenesen szünetet kíván tartani a válogatottban.

Kapcsolódó Nem oltatja be magát, kihagyja a kézi-Eb-t a németek tehetsége Tavaly novemberben átesett a koronavíruson, azóta Juri Knorr a természetes immunitásban hisz.

A szövetség sportigazgatója, Axel Kromer azt mondta, bosszús, amiért néhány játékos különböző okokból nem érzi olyan fontosnak a válogatottságot, mint más nemzeteknél.

Pekeler azonnal reagált: ?Ez egy nagyon tudatos döntés volt a részemről. Apaként felelős vagyok a magamért. a feleségemért és három kisgyermekemért? ? mondta a THW Kiel játékosa, aki kikérte magának, hogy a válogatottság iránti lelkesedés hiányával vádolják.

Tíz éve játszom a válogatottban, hét éve európai kupasorozatokban. Ismerem a testem, és meg tudom ítélni, hogy jelenleg nem vagyok felkészülve a többletterhelésre. Senkinek sincs joga megmondani, mit csináljak!

A keretben kilenc olyan játékos található, akik még nem szerepeltek világversenyen, de bekerült Julian Köster is, aki jelenleg a német másodosztályú Gummersbach irányítója.

A német férfi kézilabda-válogatott Eb-kerete

Kapusok: Andreas Wolff (Kielce), Joel Birlehm (Leipzig), Till Klimpke (Wetzlar)
Balszélsők: Lukas Mertens (Magdeburg), Marcel Schiller (Göppingen)
Balátlövők: Sebastian Heymann (Göppingen), Julius Kühn (Melsungen)
Irányítók: Luca Witzke (Leipzig), Simon Ernst (Leipzig), Philipp Weber (Magdeburg), Julian Köster (Gummersbach)
Jobbátlövők: Kai Häfner (Melsungen), Djibril M´Bengue (Porto), Christoph Steinert (Erlangen)
Jobbszélsők: Timo Kastening (Melsungen), Lukas Zerbe (Lemgo)
Beállósok: Johannes Golla (Flensburg), Jannik Kohlbacher (Löwen), Patrick Wiencek (Kiel)

The post ?Senkinek nincs joga megmondani, mit csináljak? ? lemondta az Eb-t a klasszis beállós first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés