:

Az ottani zárás miatt több szlovák vásárló átjön és itt veszi meg a karácsonyi ajándékot

Az ottani zárás miatt több szlovák vásárló átjön és itt veszi meg a karácsonyi ajándékot
  • 24.hu
  • 03 Dec, 2021
  • Címkék: #

Ismét lendületet vett a bevásárlóturizmus, a szlovák bevásárlóturisták számottevő része a karácsonyi ajándékokat szerzi be Magyarországon ? írja a Világgazdaság.

A szlovákiai lezárások hatására élénkülő határ menti forgalmat lehet tapasztalni a hazai kiskereskedelemben ? mondta a VG-nek Neubauer Katalin, a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség (MNKSZ) főtitkára. ?A tagvállalatok visszajelzései és az iparági tapasztalatok szerint a győri, a budapesti és a miskolci áruházak számára is pluszforgalmat generál, hogy a nem létszükségletet kiszolgáló üzletek november 25-től két hétre bezártak az északi szomszédnál.?

Az ide jövő szlovák vásárlók  nagy része a karácsonyi ajándékokat szerzi be Magyarországon, így a pluszkereslet elsősorban a ruházati cikkekre, szépségápolási termékekre, illatszerekre, játékokra, valamint a műszaki-elektronikai árukra irányul. A 360-370 forintos euró is jó a szlovákoknak, mert az eurójuk így többet ér, mint ha csak 350 forint lenne az euró.

Sőt, lehet, hogy osztrákok is ide jönnek árut beszerezni. A lap azt írja, hogy arra számítanak a Nyugat-Dunántúlon, hogy osztrák vásárlók is az eddiginél lényegesen nagyobb számban jelentkezhetnek, mivel náluk szerdán december 11-ig meghosszabbították az egészségügyi zárlatot. A rendelkezés szerint csütörtöktől hétkor be kell zárniuk az alapvető cikkeket árusító üzleteknek, amelyek eddig este kilencig tarthattak nyitva.

The post Az ottani zárás miatt több szlovák vásárló átjön és itt veszi meg a karácsonyi ajándékot first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés