:
Breaking News

Terjed a neten egy plakát, hogy a járvány egy 1963-as filmen alapuló kamu

Terjed a neten egy plakát, hogy a járvány egy 1963-as filmen alapuló kamu
  • 24.hu
  • 03 Dec, 2021
  • Címkék: #

A koronavírus újabb hullámának a csúcsa felé tartunk Magyarországon, miközben egyelőre nem tudjuk, hogy az új B.1.1.529 variáns, az Egészségügyi Világszervezet által omikronnak nevezett mutáció, mire képes, de valószínűsítik, hogy az eddigieknék könnyebben átadható. A koronavírus-variánsokat egy ideje a görög ábécé betűi alapján nevezik el, terjed is a meme, hogy ?nem így akarom megtanulni a görög ábécét?, ez a legutóbbi viszont úgy lett omikron, hogy több betűt kihagytak. Hogy miért, erről itt írtunk bővebben.

This is not how I wanted to learn the Greek alphabet

— Isla McKetta, MFA | #DreamBigFightHard (@islaisreading) November 26, 2021

 

 

Pár napja aztán elkezdett terjedni a közösségi oldalakon, hogy van egy azonos című film 1963-ból, és sokan kiakadtak a cselekményét megismerve ? írta az indy100.

Egy földönkívüli átveszi az irányítást egy munkás teste felett, hogy megismerje a bolygót és a faja átvehesse az irányítást

? olvasható a leírásában.

Watch Omicron movie.. Shot in 1963

We are heading for hell pic.twitter.com/bkjH6Y3Hdb

— Dr Daniel Marven (PhD) (@danielmarven) November 28, 2021

A filmből egy részlet is kikerült, ebben arról van szó, hogy a munkás holttestén egy égési foltnak tűnő pont látható, vélhetően ez az a pont, ahol a földönkívüli bejutott a férfi testébe.

Az Ugo Gregoretti által rendezett és producerelt filmben nincs szó vírusról vagy járványról, de termékeny táptalaj az összeesküvés-hívőknek. Már ki is került egy olyan újraszerkesztett plakát, amelyen a film címe The Omicron Variant.

1963-as film és 58 évvel későbbi megvalósulásának vagyunk tanúi

? írta egy posztoló a photoshoppolt poszter alá.

A plakátot eredetileg megphotoshopoló Becky Cheatle egy későbbi bejegyzésben arról ír:

Eljutott hozzám, hogy az egyik poszterem kering a spanyol nyelvű Twitteren, bizonyítékként arra, hogy a covid álhír. Ez egy hülyeség, csak gondoltam, hogy az Omicron Variant olyan, mintha egy 70-es évekbeli sci-fi film lenne. Kérlek, ne legyél beteg a buta tréfám miatt. Köszi!

Hi. It's been brought to my attention that one of my posters is circulating on Spanish language Twitter as "proof" of a COVID hoax. It's just a goof because I thought Omicron Variant sounded like a 70s sci-fi movie. Please do not get sick on account of my dumb joke. Thanks https://t.co/iecwEEOVBq

— Becky Cheatle (@BeckyCheatle) December 1, 2021

Talán az sem meglepő, hogy a Simpson család alkotói is ?megálmodták? az omikront. A Simpson családdal kapcsolatban rengetegszer előfordult már, hogy valamit ?megjósoltak benne?, így van ez alkotók másik sorozatával, a sci-fi Futuramával is most. Ebben egy olyan faj szerepel, amely az Omicron Persei 9 nevű bolygóról származik ? számolt be róla szintén az indy100.

New variant is called #Omicron, the 15th letter of the Greek alphabet.

Futurama had Omicronians.

Matt Groening is from the future. pic.twitter.com/zYaOb9WP3Q

— Brad Barrett (@brad_barrett) November 26, 2021

The post Terjed a neten egy plakát, hogy a járvány egy 1963-as filmen alapuló kamu first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés