:
Breaking News

Repülőjáratokat állíthat le az EU az új afrikai vírusvariáns miatt

Repülőjáratokat állíthat le az EU az új afrikai vírusvariáns miatt
  • 24.hu
  • 26 Nov, 2021
  • Címkék: #

Az Európai Bizottság a tagállamokkal szoros együttműködésben javasolni fogja a vészfék mechanizmus aktiválását a dél-afrikai régióból induló légi közlekedés leállítására az új koronavírus-változat miatt ? írta a Twitteren Ursula von der Leyen bizottsági elnök.

The @EU_Commission will propose, in close coordination with Member States, to activate the emergency brake to stop air travel from the southern African region due to the variant of concern B.1.1.529.

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) November 26, 2021

A koronavírus legújabb variánsát először Botswanában észlelték, de egyre gyakrabban jelenik meg Dél-Afrikában, sőt a vírusvariánst már Hongkongban is azonosították. A brit kormány a fejleményre reagálva nemrég bejelentette, hogy péntektől hat dél-afrikai országot felvesz a ?vörös listára?. A Dél-Afrikai Köztársaságból, Namíbiából, Lesothoból, Botswanából, Szváziföldről és Zimbabwéből induló járatokat törölték. Izrael szintén megtiltotta a beutazást Dél-Afrikából.

A WHO pénteken délelőtt szakértői szinten tárgyal az új mutációról. Az Egészségügyi Világszervezet határozza meg, hogy a változat ?aggodalomra okot adó változat? kategóriába tartozik-e ? írta a hvg.hu

The post Repülőjáratokat állíthat le az EU az új afrikai vírusvariáns miatt first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés