:

A holland miniszterelnök leidiótázta az erőszakos zárlatellenes tüntetőket

A holland miniszterelnök leidiótázta az erőszakos zárlatellenes tüntetőket
  • 24.hu
  • 22 Nov, 2021
  • Címkék: #

Mark Rutte, Hollandia miniszterelnöke elítélte a korlátozások ellen szervezett erőszakos tüntetéseket, a demonstrációkon résztvevőket pedig idiótának nevezte, írja a Guardian.

A cikk szerint csak az elmúlt három napban több mint száz embert vettek őrizetbe, amiért gyújtogattak és összecsaptak a rendőrökkel Rotterdamban és más nagyvárosok utcáin.

Mindez azt követően történt, hogy kiderült a kormány terve, miszerint minden oltatlan állampolgárt kitiltanának egy időre a közösségi élet minden területéről.

Ez tiszta erőszak volt tüntetésnek álcázva. Nagyon sok a nyugtalanság a társadalomban, mert a koronavírus okozta szenvedés már régóta tart. De nem fogom soha elfogadnia azokat az idiótákat, akik tiszta erőszakot alkalmaznak csak azért, mert boldogtalanok

– nyilatkozott a Reutersnek Rutte.

Hollandia esete egyébként nem egyedi, a közelmúltban Zágrábban, Rómában, Bécsben és Brüsszelben is voltak tüntetések a korlátozások ellen.

Koronavírus A holland miniszterelnök leidiótázta az erőszakos zárlatellenes tüntetőket Mark Rutte nem tudja megérteni őket. Oltási akcióhét: megérkeztek az első adatok Sok a hamis védettségi igazolvány, több ügyben is nyomoz a rendőrség

The post A holland miniszterelnök leidiótázta az erőszakos zárlatellenes tüntetőket first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés