:
Breaking News

Hszi Csinping pártfőtitkár újraírja Kína történetét

Hszi Csinping pártfőtitkár újraírja Kína történetét
  • 24.hu
  • 08 Nov, 2021
  • Címkék: #

Hszi-Csinping kínai elnököt, a kommunista párt főtitkárát állítja be meghatározó szereplőként a párt történetének új hivatalos összefoglalója ? írta a New York Times hétfői hírösszefoglalójában. A dokumentum a jelenlegi elnököt Mao Ce-tung és Teng Hsziao-ping társává emeli, s teszi ezt a főtitkár várható újraválasztása előtt, amely a jövő év végi pártkongresszuson esedékes.

A párttörténeti összegzés a lap szerint egy intenzív indoktrinációs kampány középpontjába kerül ? az iskolákban, a filmekben és a televíziós műsorokban, valamint a cenzúratörvények révén.

Ez a gesztus évtizedekre hatással lehet majd Kína politikájára és társadalmi folyamataira ? állítják. Az 531 oldalas párttörténet munka olyan narratívát épít fel, amely szerint Mao úgy vezette az országot, hogy keményen fellépett az elnyomás ellen, Teng Hsziao-ping a jólétet hozta el Kína számára, Hszi-Csinping, a jelenlegi elnök-pártfőtitkár pedig a nemzet erejének új korszakát hozta el. A könyvnek mintegy negyede a jelenlegi vezető kilencéves uralmát dolgozza fel.

The post Hszi Csinping pártfőtitkár újraírja Kína történetét first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés