:
Breaking News

Több mint 200 hátrányos helyzetű gyermeknek szerveztek egyedi programokat

Újra Jótékonysági limuzinos felvonulást tartottak 110 gyermekeknek, rendőri kísérettel, további 120 csemete pedig felülhetett Budapest Óriáskerekére a Szegénység Világnapja alkalmából.

A rendkívüli programokat a Baptista Szeretetszolgálat programszervezője, Baricz Dezső szervezte, hogy egy kicsit kiemelje őket a hétköznapokból, és örök élményt szerezzen számukra.

Budapest Óriáskerekén a nevetések és az örömteli sikítások váltották egymást, a főváros főbb nevezetességeit teljes körpanorámában láthatták a résztvevők. Hasonlóan telt a következő program is további több mint 100 gyermeknek: limuzinok és luxusautók várták őket a Hősök terén, ahonnan elindult a konvoj, és a fontosabb nevezetességeket érintve vonultak a drága autók körbe a fővárosban. Kalandos és lebilincselő rendezvényen vehettek részt a rászoruló diákok, akiket rendőrök kíséretében vonultattak fel extrém és drága járművekkel.

Fotó: Pados István

A Baptista Szeretetszolgálat programszervezője, Baricz Dezső minden évben kétszer megszervezi ezt a programot:

– Fantasztikus érzésekkel gazdagodhattunk mindkét eseményen. Évről évre a felvonulás nem jöhetne létre, ha dr. Markó Attila, r. dandártábornok, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes úr nem állna mellém. Nekem ez az életem: érdemes gyerekekkel foglalkozni, hiszen látni az arcukon az örömöt, hálásak, és annyi szeretetet kap az ember tőlük. Számomra az a természetes, hogy jót teszek immár 24 éve a Baptista Szeretetszolgálatnál. Az eseményen minden alkalommal a gyermekeket és kísérőiket vendégül látjuk egy szelet pizzára a Pizza King Express jóvoltából, és minden gyermek lufit kapott a Régió Játék támogatásával.

Dr. Csomai Zita, orvos, természetgyógyász és családanya is már több alkalommal vett részt önkéntes segítőként a Dezső által szervezett jótékonysági rendezvényeken.

– A mostani is nagyon jól szervezett, összehangolt esemény volt, amit nem csupán a gyerekek, de szerintem a felnőttek is nagyon élveztek. Dezsőt régóta ismerem, őszintén csodálom azt a hihetetlen energiát, amivel a rászorulókat segíti, ő odamegy, ahonnan mások futva menekülnek. A reménytelen helyzetekben, a mélyszegénységben élőket támogatja minden lehetséges eszközzel. Nagyon sok ilyen emberre lenne szüksége a világnak.

Perczel Tímea, a Nagycsaládosok Újpalotai Egyesületének elnöke már évek óta együttműködik Dezsővel, vesz részt több száz gyermekkel együtt a rendezvényein.

– Dezső mindig odafigyel a gyermekekre, rendkívül emberközpontú, és teljesíti a legmerészebb kívánságaikat. Olyan fantasztikus programokat szervez, hogy minden alkalommal életreszóló élményekkel térnek haza.

The post Több mint 200 hátrányos helyzetű gyermeknek szerveztek egyedi programokat appeared first on BellaCafe.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés