:

Pegasus-ügy: Stummer szerint börtön is járhatna Kósa újságírói kérdésre adott válaszáért

Pegasus-ügy: Stummer szerint börtön is járhatna Kósa újságírói kérdésre adott válaszáért
  • 24.hu
  • 04 Nov, 2021
  • Címkék: #

Kósa Lajos csütörtökön újságírói kérdésre beszélt arról, hogy a belügyminisztérium megvette és használja a Pegasus-szoftvert.

Stummer János, a Jobbik országgyűlési képviselője Facebook-oldalán azt írja, a fideszes politikus minősített információt hozott nyilvánosságra, ezzel pedig a Büntető Törvénykönyv 256. paragrafus (1) bekezdés alapján minősített adattal való visszaélést követett el, amely a jogszabály szerint 3 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

A Nemzetbiztonsági bizottság elnökeként meg tudom erősíteni, amit Kósa Lajos mondott. Sőt, én láttam a szerződést is. A bizottság legutóbbi, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálatnál tartott kihelyezett ülésén megtekinthettem azt Most akkor mindkettőnket elvisznek, vagy egyikőnket sem? Hogyan lesz, belügyminiszter úr? Én mindenesetre megteszem a szükséges jogi lépéseket

– zárta a posztot Stummer.

Kapcsolódó Pegasus-ügy: Minden megfigyelére jogosult szerv használhatta a kémszoftrvert A szoftver beszerzésre vonatkozó dokumentációt továbbra sem adják ki.

The post Pegasus-ügy: Stummer szerint börtön is járhatna Kósa újságírói kérdésre adott válaszáért first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés