:

Felfüggesztették a kaliforniai matektanárnőt, miután videó készült az indiántáncáról

  • 24.hu
  • 24 Oct, 2021
  • Címkék: #

Egy kaliforniai tanárnőt szabadságra helyeztek, miután egy videó készült róla, amelyen egy indián táncot utánoz az órán. A felévetelek aztán gyorsan fel is kerültek a közösségi oldalakra. A Riverside Egyesített Iskolai Kerület igazgatása csütörtökön közleményben erősítette meg az esetet, megjegyezve, hogy a tanárnőt ? akit nem azonosítottak ? szabadságra küldték, amíg kivizsgálják a történteket.

A közleményt a John W. North középiskola is megosztotta az interneten ? írja a People.

Az egyik tanárunkról készült felvétel széles körben elterjedt a közösségi médiában. (…) Ez a viselkedés teljesen elfogadhatatlan és sértő ábrázolása a hatalmas és kiterjedt indián kultúráknak és gyakorlatoknak

? fogalmaz a közlemény.

?Tettei nem képviselik kerületünk értékeit. (…) A Riverside Egyesített Iskolai Kerület értékeli a sokszínűséget, a méltányosságot és a befogadást, és nem nézi el az ezen értékekkel ellentétes viselkedést? ? folytatódik a szöveg.

A szóban forgó videó először csütörtökön bukkant fel az Instagramon Akalei Brown által, aki szerint az iskola egyik indián diákja vette fel a klipet matematikaórán. Brown szerint a diák biztonsági okokból nem kívánja magát azonosítani.

Folyamatosan úgy tekintenek ránk, mint egy kabalára, ami kevesebb, mint az ember

? mondta Brown az NBC Newsnak, majd arról beszélt, hogy szerinte eljött a változás ideje.

A videón a tanárnő papírtollakból készült fejdíszt visel, miközben táncol és ugrál az osztályteremben, és azt skandálja, hogy ?SohCahToa? ? ami egy emlékeztető eszköz, melynek segítségével a tanulók memorizálhatják a trigonometria három fő függvényének, a szinusznak, a koszinusznak és a tangensnek a nevét.

A diák által rögzített többi videón az is látható, ahogy a tanárnő látszólag egy ?vízistennőhöz? imádkozik, később pedig egy ?sziklaistenre? hivatkozik.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Akalei Brown (@corn_maiden_designs) által megosztott bejegyzés

Brown az NBC Newsnak nyilatkozva arról beszélt, hogy reméli, a tanárnőt felvilágosítják, és gondoskodnak róla, hogy soha többé ne fordulhasson elő ilyesmi egy őslakos gyökerű diákkal.

Több törvényhozó, köztük James C. Ramos kaliforniai képviselő ? az első kaliforniai indián őslakos, akit beválasztottak az állami törvényhozásba ? egy közös nyilatkozatban szólalt fel a videó kapcsán.

?Teljes mértékben elítéljük a John W. North középiskolában a hét elején történt cselekményeket. A tanár viselkedése rendkívül helytelen és sértő volt? ? írták.

Alig néhány héttel ezelőtt Kalifornia állam kötelező tantárgyként írta elő az etnikai tanulmányokat a kaliforniai középiskolákban. Sajnos a színesbőrű diákok számára az olyan momentumok, mint a John W. North középiskolában történtek, azok a kevés pillanatok, amelyekben az örökségük megjelenik az osztályteremben. Annak ellenére, hogy ezek a momentumok pontatlanok és helytelenek. (…) Biztosítanunk kell, hogy a diákok pozitív, pontos és megfelelő módon tanuljanak önmagukról.

Miközben a vizsgálat folytatódik, a Riverside Egyesített Iskolai Kerület vezetősége azt nyilatkozta, hogy ők ?mélyen elkötelezettek a befogadó gyakorlatok és irányelvek bevezetése mellett, amelyek tiszteletben tartják kerületünk és a régió gazdag sokszínűségét?.

?Együtt fogunk dolgozni diákjainkkal, családjainkkal, személyzetünkkel és közösségünkkel, hogy visszanyerjük a bizalmukat? ? fogadkoztak csütörtöki nyilatkozatuk lezárásában.

The post Felfüggesztették a kaliforniai matektanárnőt, miután videó készült az indiántáncáról first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés