:

A Magnet Bank megveszi a Sopron Bankot

A Magnet Bank megveszi a Sopron Bankot
  • 24.hu
  • 14 Oct, 2021
  • Címkék: #

A MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt. és az osztrák Hypo-Bank Burgenland AG között a tegnapi napon megállapodás született, amelynek értelmében a magyar tulajdonú MagNet Bank Zrt. felvásárolja a Hypo-Bank Burgenland AG magyarországi leányvállalatát, a Sopron Bank Zrt-t ? közölte a vásárló pénzintézet. A tranzakcióhoz szükséges a Magyar Nemzeti Bank engedélye, mellyel a Sopron Bank a MagNet Bank 100 százalékos leányvállalatává válik. A Sopron Bank Zrt. értékesítését követően, a Hypo-Bank Burgenland AG Magyarországon vállalati ügyfelek kiszolgálására helyezi a hangsúlyt – elsősorban az ingatlanfinanszírozás területén.

Az idén 25 éves fennállását ünneplő MagNet Bank Zrt. közösségi pénzintézetként a magyar bankrendszerben úttörő módon a fenntarthatóság elveire alapozva, különleges ügyféljogok biztosításával épít kapcsolatot felelős betét- és hiteloldali célok, társadalmi és kisközösségi érdekek között, írják.

Fáy Zsolt, a magyar közösségi bank elnöke kijelentette: ?A felvásárlással a MagNet Bank nemcsak nyugat-magyarországi fiókhálózatra tesz szert, de közel duplájára növelheti piaci részesedését, amely lehetőséget teremt a további dinamikus fejlődésre, és olyan régiókba is eljuttathatja az értékalapú bankolást, ahol eddig ez kevésbé volt elérhető.?

The post A Magnet Bank megveszi a Sopron Bankot first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés