:
Breaking News

Karácsony Gergely visszalépett Márki-Zay Péter javára 

Karácsony Gergely visszalépett Márki-Zay Péter javára 
  • 24.hu
  • 08 Oct, 2021
  • Címkék: #

Cikkünk folyamatosan frissül!

Némi mérlegelés után bejelentem, hogy a miniszterelnöki kampányomat befejezem, és arra kérem az engem támogatókat, hogy az előválasztás második fordulójában Márki-Zay Pétert támogassák.

? közölte Karácsony Gergely a Márki-Zay Péterrel tartott közös sajtótájékoztatójukon péntek délelőtt. A főpolgármester a bejelentést követően Márki-Zay Pétert méltatta, majd arról beszélt, hogy egyrészt könnyű volt neki ezt a döntést meghoznia, másrészt pedig nehéz. Azért is nehéz ez a döntés, mert egy olyan jobbközép politikust fogok támogatni akivel érdemi vitáink vannak – mondta Karácsony Gergely.

Arra a belátásra jutottam tegnap 11 óra tájba, hogy ha ezt nem lépem meg, akkor Orbán Viktor marad a miniszterelnök

– jelentette ki Karácsony, aki súlyos áldozatnak nevezte a tettét. De hozzátette, hogy aki nem hoz áldozatot, az nem hazafi. Karácsony megjegyezte azt is, hogy teljesen elkötelezettek az ellenzéki összefogással kapcsolatban, de

túl kell lépni azon a politikai versengésen, hogy Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor csatája zajlik.

Márki-Zay Péter történelmi pillanatról beszélt, és hozzátette, hogy nagyon hálás Karácsony Gergelynek. Elmondta, hogy még ha ez úgy is tűnt kívülről, hogy ez egy játék volt kettejük között, nem így volt. Szerinte ez volt az egyetlen helyes döntés. Márki-Zay szerint

Karácsony ma bebizonyította, hogy a haza számára mindennél fontosabb.

Márki-Zay tisztlelete jeléül be is lépett Karácsonyék 99 Mozgalmába.

Karácsony Gergely hősies, ő nem mutyiban gondolkodik, ő nem pozíciókat kér – mondta Márki-Zay, aki szerint a másik oldalon, vagyis a DK-ban simán kaphatott volna bármilyen pozíciót Karácsony.

Orbán Viktor egyetlen reménye ma, hogy Dobrev Klára megnyeri az előválasztást

– erről is beszélt Márki-Zay, majd méltatta egy kicsit a DK jelöltjét és még tapsot is kért neki.

Majd Hódmezővásárhelyet hozta fel példának, ?ahol a hatalomtól sanyargatott emberek felálltak, ezt követően pedig a város felszabadult? – utalt Márki-Zay az önkormányzati választásokra. Szerinte most is így kell tenni. A legfelsőbb bíróságok, a sajtó és az önkormányzatok függetlenségének megtépázását is említette.

 

A főpolgármester nyilatkozatának közvetlen előzménye, hogy Fekete-Győr András csütörtökön jelentette be, hogy a Momentum Márki-Zay Pétert támogatja az előválasztás második fordulójában. A párt elnöke többek közt azt mondta: mivel Karácsony és Márki-Zay nem tudtak megállapodni, a Momentumnak döntenie kellett.

A Karácsony-Márki-Zay együttműködési kísérlet szerdán érkezett mérföldkőhöz, miután a főpolgármester rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy nem lép vissza a hódmezővásárhelyi polgármester javára. Márki-Zay ezt követően arról beszélt, hogy Karácsony kész helyzet elé akarja állítani, majd politikai játszmának nevezte a történteket. A közös indulás reményei végül este semmisültek meg teljesen, ugyanis Karácsony Facebookon jelentette be, hogy külön indulnak a második fordulóban Márki-Zay Péterrel.

The post Karácsony Gergely visszalépett Márki-Zay Péter javára  first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés